דברו איתנו
EK FITNESS STUDIO

גרנולה ביתית מנצחת

גרנולה ביתית מנצחת

המצרכים :

  • 500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
  • 120 גרם פקאן
  • 120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
  • 120 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • בין 1/2 ל-3/4 כוס דבש / סילאן / מייפל או עירוב של שניים מהם
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו (אם יש לכם).

2קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם אתם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.

3מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. מערבבים. מוסיפים סילאן / דבש / מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מייפל (או מה שבחרתם).

4מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.

5מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. האוויר הפתוח עוזר לייבוש הגרנולה.

* שומרים בקופסה אטומה.

 

   

טיפים לתזונה נכונה

  1. מים הוא הנוזל המומלץ ביותר ויש לצרוך לפחות 2 ליטר

מומלץ להגביל את אחוז השומן בגבינות עד 5%

יש להקפיד על 7-9 שעות שינה רצופות

מומלץ לאכול מצלחת קטנה

 

 

מומלץ להימנע מבשר מעובד

(נקנקיות, קבבים, המבורגר)

מומלץ משקאות חמים ללא סוכר.

 

אין לצרוך הרבה שמן

לידיעתכם בכף שמן יש 134 קלוריות, בכפית יש 54 קלוריות

כל הזכויות שמורות

Powered By: DGW